Hopp til innholdet

Om koret Con Amore

Con Amore består for tiden av i underkant 50 glade sangere. Vi øver hver torsdag i kirkestuen ved Nordberg kirke, Kringsjågrenda 1, Oslo. Koret er politisk og religiøst nøytralt.

foto av koret conamore-ovenfra

Dirigent

Jon Berg Eriksen (f.1994) er Con Amores dirigent. Som musiker har Jon jobbet bredt med ulike sjangre og blitt en erfaren dirigent tross ung alder, og har sunget, spilt og dirigert hundrevis av konserter. Jon leder også det ambisiøse mannskoret Ensemble Rex og underviser i kor, ensembleledelse og sang ved musikklinja på Oslo By Steinerskole. Han spesialiserer seg i romantisk interpretasjon og er utdannet i korledelse og sang ved Norges Musikkhøgskole (bachelor, 2014-18) og Universitetet i Agder (mastergrad, 2020-22) Mer om dirigenten

Video fra en korøvelse

(Videoen viser koret som øver på sangen «I himmelen» av Edvard Grieg.) Videoen er ikke tekstet.

Vi ønsker flere sangere

For tiden har vi størst behov for tenorer og basser, men alle sangfugler er velkommen til å prøve seg. Det er hyggelig om du kommer på konsert, eller stikker innom på en øvelse (torsdager i Nordberg kirkestue. Vi har pause ca kl 20:15). Du kan også sende en e-post til rekruttering@conamore.no eller ta kontakt med oss via vår facebookside.

Selv om vi er et stort kor, ønsker vi oss flere sangere i alle stemmegrupper. Koret har et bredt repertoar. Vi synger folketoner, rekviem, vuggesanger og kirkemusikk. Notene spenner fra enkle, få linjer til utfordrende, mangestemte arrangementer. Repertoaret velges slik at alle stemmegruppene får skinne.

Grasrotandel

Vi setter pris på om du gir Grasrotandelen din til Con Amore. Dette kan gjøres ved å velge «Gi din Grasrotandel» på denne lenken.


Korets opprinnelse

Con Amore har sin opprinnelse i Oslo Ungdomskor (OUK). Dette koret hadde en pensjonsalder på 33 år, og en del medlemmer som var kommet over i pensjonistenes rekker tok derfor initiativet til å starte Con Amore i 1969.

OUK ga dermed fra seg en hel del erfarne og sangglade medlemmer som ville noe mer.

En person har satt sitt preg på koret det meste av tiden, nemlig korets første dirigent Tor Skauge. Nevnes bør også Aage Bjartaas, som i en vanskelig periode påtok seg oppgaven som dirigent og som ut fra en amatørstatus brakte koret mye heder og verdighet, og dessuten en stabil, god medlemsmasse. I perioden 1997-2002 var Eirik Sørborg vår dirigent. Ida Baalsrud dirigerte koret fra 2002-2011. Deretter var Egil Fossum vår dirigent fram til sommeren 2020. Vår nåværende dirigent, Jon Berg Eriksen har ledet koret siden høsten 2020.